Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Quarantaine regels

Thuisquarantaine (thuisblijven) en corona

Je hoeft niet in quarantaine als je in de buurt van iemand met corona was. Om besmettingen en verspreiding van het virus tegen te gaan, is het wel belangrijk om na contact met een positief getest persoon: extra alert te zijn op klachten, direct te testen bij klachten en contact met kwetsbaren voor 10 dagen na het contact met de positieve persoon te vermijden. Bij een positieve testuitslag ga je altijd in isolatie.

 

Quarantaine (thuisblijf) check

De overheid heeft een quarantaine check gemaakt die door een paar vragen te beantwoorden aangeven wat de situatie voor je is. Quarantaine (thuisblijf) check

 

Regels gezinnen met kinderen na positieve corona (zelf)test

Als iemand in huis corona heeft, mogen de andere gezinsleden naar buiten en naar school als zij geen klachten hebben. Bij klachten blijft een gezinslid wel altijd thuis en doet een zelftest. Bij een positieve uitslag van de zelftest gaat een gezinslid of kind in isolatie.


Persoonlijk advies: doe de check

Twijfel je wat jouw kind moet doen na een positieve coronatest? Check hier het advies op maat via de volgende rijksoverheidsite: "iemand bij mij thuis heeft corona".

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren