Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 3 2018 - 2019
Belangrijke data

Donderdag 20 september         ophalen kleding Reshare in Klipperstraat

Dinsdag 2 oktober:                      9.00 uur - 10.00 uur info-bijeenkomst nieuwe ouders

Vrijdag 28 september:                 nieuwe nieuwsbrief

Woensdag 3 oktober:                  start kinderboekenweek "Kom erbij!"

Woensdag 3 oktober:                  algemene ouderavond voor alle ouders

                                                       19.15 uur tot 20.00 uur: groepen 1, 2, 5 en 6

                                                        20.00 uur tot 20.15 uur: pauze

                                                        20.15 uur tot 21.00 uur: groepen 3, 4, 7 en 8

 

Algemeen nieuws

Ontruimingsoefening:

Afgelopen woensdag is een aangekondigde ontruimingsoefening gehouden. In het begin van ieder schooljaar houden we een aangekondigde ontruimingsoefening met name voor de jongste leerlingen. De leerkrachten bespreken de ontruimingsoefening voor met de kinderen zodat ze niet hoeven te schrikken van het ontruimingsalarm en duidelijk is wat er dan gaat gebeuren. Ook deze keer was in minder dan 3 minuten de school ontruimd. Na iedere ontruimingsoefening wordt er door de BHVers geëvalueerd. 

 

Schoolbrede regels:

De komende maanden wordt er in de klassen uitgebreid aandacht besteed aan vijf schoolbrede afspraken. Op 24 september starten we met de afspraak 'ik loop door de school'. De leerkrachten gaan samen met de kinderen, drie weken lang, intensief aan de slag om in de klas een invulling te geven aan deze afspraak.

 

Kinderpostzegels

Het sterke wedstrijdelement van de Kinderpostzegelactie en de vele andere financiële acties die op dit moment neer worden gelegd bij de kinderen hebben ervoor gezorgd dat wij dit jaar niet deel zullen nemen aan deze actie.

 

Ophalen onderbouwplein:

Voor het overzicht van leerkrachten en kinderen bij het naar buiten gaan verzoeken we ouders/verzorgers/opa's en oma's die kinderen ophalen op het onderbouwplein om te wachten achter de oranje lijn

Daarnaast het verzoek om buitenom de school naar het onderbouwplein te lopen in plaats van door de school te lopen voor de rust in de school.

 

Gevonden voorwerpen:

Aankomende week is er nog de tijd om te kijken bij de gevonden voorwerpen bij juf Marlies en juf Marjolein. Alles wat er daarna nog ligt zal mee worden gegeven met de Reshare actie van het leger des Heils.

 

De stagiaires stellen zich voor:

In de vorige nieuwsbrief hebben de twee LIO-stagiaires, Joyce en Jessica zich voorgesteld. Deze keer is het de beurt aan de overige stagiaires.

 

Mijn naam is Nick Slippens. Ik ben 20 jaar oud en woon in Bruchem, een dorpje hier praktisch om de hoek! Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de pabo en loop het eerste half jaar stage in groep 8 bij meester Bart.Nick

Ik vind het erg leuk om in mijn vrije tijd wat te lezen of met vrienden wat leuks te doen. Voor mijn werk begeleid ik groepen mensen bij activiteiten. Iets wat ik enorm leuk vind om te doen. Vandaar natuurlijk ook de pabo!

Ik kijk erg uit naar het komende jaar! Als je nog vragen hebt, of gewoon een praatje wilt maken, kom gerust naar mij toe. Ik leer graag nieuwe gezichten kennen!

 

Hallo allemaal,

IInline imagek ben Mandy van Wageningen en ben 25 jaar oud. Ik ben derdejaars student aan de lerarenopleiding in ’s-Hertogenbosch. Het eerste half jaar ga ik stage lopen in groep 5 bij juf Lian en Lianne. Ik ben dan iedere maandag en dinsdag (en soms een hele week) aanwezig. Ik houd erg van creativiteit en gezelligheid. Ik heb er ontzettend veel zin in! Jullie ook? Mocht je nog vragen hebben over mij of over de opleiding spreek me gerust aan!

 

 

 

Mijn naam is Caroline de Leeuw en ik loop stage in groep 1/2 bij Ivon en Loes. Ik ben 19 jaar oud. Ik zit nu in het 2e jaar van de pabo. Ik ben een vrij rustig persoon die veel interesses heeft. Ik ben sportief en vind het heel leuk om creatief bezig te zijn. Ik wil aCarolinel sinds dat ik heel jong ben docent worden. De opleiding vind ik tot nu toe erg leuk maar de stages zijn toch mijn favoriet.

 

 

 

Nieuws van de GMR

GMR verkiezing

 

Er is een vacature ontstaan in de Gemeenschappelijke MedezeggensschapsRaad (GMR) van Bommelerwijs, het overkoepelende bestuur met zes scholen.  Hiervoor is de Franciscusschool op zoek naar een ouderafgevaardigde die het leuk vindt om in de GMR te zitten.

In de GMR wordt het beleid van het bovenschoolse bestuur besproken. De GMR kan dan advies geven en op specifieke onderdelen wordt om instemming gevraagd.

In principe zijn er 7 avondbijeenkomsten ingepland steeds op een wisselende locatie op een van de scholen, incidenteel zijn er extra bijeenkomsten afhankelijk van de actualiteit of thematiek.

 

Namens de Franciscusschool zit Cees van Deursen in de GMR als personeelsafgevaardigde.

Heeft u interesse of wilt u eerst meer informatie, neem dan contact op met Cees via SchouderCom of spreek hem aan op school.

Ouders die interesse hebben in deze taak kunnen zich voor 1 oktober 2018 aanmelden.

 

En verder...

Spel&nieuws

Sport&Spel, ook bekend van het Sjors Sportief boekje, organiseert de komende weken een hoop activiteiten zoals boxfitness, theater- en tekenles. Tevens organiseren ze nog allerlei leuke activiteiten in de nationale Sportweken. Wil je precies weten wat? De nieuwsbrief is als bijlage toegevoegd.

 

Typecursus

In samenwerking met 'Typetuin' wordt er in het voorjaar op onze school weer een typecursus aangeboden. Voor meer informatie en kosten opent u deze link.

 

Buurtzorg Jong bestaat 5 jaar

Ze nodigen iedereen uit, op 3 oktober van 14.00 - 16.30 uur, om dit met ze te vieren in de 'week van de opvoeding'. Ouders kunnen samen met hun kind deelnemen aan leuke spellen. Extra informatie is te vinden in de bijlage.

Quote van de week

Op weg naar de wijsheid

is de eerste stap stilte;

de tweede luisteren;

de derde onthouden;

de vierde oefenen;

de vijfde onderwijzen aan anderen.