Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 2 2018 - 2019
Belangrijke data

Maandag 3 september 2018: luizenpluis

Week van 3 t/m 7 september 2018: oudergesprekken, info en inschrijving via leerkracht

Dinsdag 4 september 2018: info-bijeenkomst nieuwe ouders van 9 - 10 uur

Dinsdag 4 september 2018: 20.00 uur ouderraad vergadering

Woensdag 12 september 2018: start verkoop Jantje Beton

Dinsdag 11 september 2018: 19.30 uur MR vergadering (verzet van 4 september 2018)

Vrijdag 14 september 2018: volgende nieuwsbrief

Donderdag 20 september 2018: inzameling kleding Re-Share

Algemeen nieuws

Een leuke naam gezocht!

Wie bedenkt er een leuke naam voor deze nieuwsbrief?! De naam 'nieuwsbrief' is niet echt sprankelend... Heb je een goed idee, mail deze dan naar juf Hanneke via SchouderCom.

 

Leerplicht informatie:

Er is een nieuw formulier gemaakt voor het aanvragen van verlof. Dit formulier kan gedownload worden via de schoolwebsite en via "SchouderCom links" op de homepagina van SchouderCom. Hier kan ook het protocol "verlofregeling" gedownload of ingezien worden.

Het verlofformulier kan digitaal ingevuld worden en voorzien van relevante documenten gestuurd worden via een SchouderCombericht naar de directiemailbox. Een geprinte versie inleveren via de leerkracht of congiërge is ook mogelijk. U krijgt altijd schriftelijk of via SchouderCom een bericht van de directie over toestemming dan wel afwijzing. Meer informatie over leerplicht is te vinden op de volgende website: Veelgestelde vragen en antwoorden leerplicht Regio Rivierenland 

 

Oproep klassenouders:

Dit schooljaar willen we gaan werken met twee klassenouders per klas die op allerlei manieren de juf of meester behulpzaam kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: ouders regelen om mee te rijden naar een activiteit, begeleiding bij een activiteit binnen of buiten school, juffen of meesterdag organiseren, boeken van of naar de bibliotheek brengen, een raamtekening maken. Alle hulp is welkom en zal afgestemd worden met de betreffende leerkrachten en hulpouders. Dus vind je het leuk om meer betrokken te zijn bij de klas van je zoon of dochter? Meld je dan aan bij de leerkracht!

 

Reshare kledinginzameling

Op donderdag 20 september vindt er weer een inzamelingsactie plaats vanuit het Leger des Heils. Kleding, schoenen en lakens mogen in dichte vuilniszakken, tot 9.00 uur, ingeleverd worden bij de hoofdingang aan de Klipperstraat. Schoenen graag per paar gebonden. Sterk bevuilde en/of natte kleding mag niet worden ingeleverd.

Nieuws van de PR werkgroep

Nieuwe huisstijl

logo
Wellicht is het u al opgevallen op SchouderCom, bij de nieuwsbrief en de nieuwe schoolkalender.

Vanaf dit schooljaar heeft onze school een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Voorjaar 2017 is de PR-werkgroep (toen nog met Martijn van Woerkom) in het leven geroepen om te werken aan de communicatie van de Franciscusschool. Ouders, verzorgers en medewerkers kregen een enquête met vragen over het imago en de communicatiemiddelen (website, kalender, etc) van onze school.

Op basis van deze uitkomsten hebben we (inmiddels met Mirjam Dierick) een aantal kernwaarden geformuleerd die op onze school van toepassing zijn.

Daarmee hebben we samen met de medewerkers en de MR- en OR-leden de volgende slogan voor De Franciscusschool bedacht: "De Franciscusschool: samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen". Vervolgens ontwierp Kim van Lith een bijbehorend logo bestaande uit de primaire kleuren (primair onderwijs) en een geheel van radartjes.

Het idee achter de radartjes is

1). dat we elkaar nodig hebben om tot een werkend geheel te komen

2). dat alles met elkaar samenhangt.

Goede uitleg leidt tot beter/sneller begrip, juiste leermiddelen maken het lesgeven voor leerkrachten makkelijker, etc. 
Naast het doorvoeren van de nieuwe huisstijl is de volgende stap het vervangen van de huidige website.

Deze is niet actueel en verouderd. De nieuwe website wordt ook gekoppeld aan SchouderCom, zodat sommige berichten vanuit SchouderCom ook op onze website verschijnen.

Daar gaan we de komende periode aan werken.

 

De PR werkgroep bestaat uit; Vera van de Ven, Carmen Buuron, Bart Broos, Mirjam Dierick.

Nieuws van de stagiaires

 

Voorstellen LIO-stagiaires

Dit schooljaar is er een aantal (LIO)-stagiares actief op onze school. LIO staat voor 'leraar in opleiding'. Dit zijn vierdejaars studenten die later dit jaar, voor een aantal weken, de stagegroep volledig gaan overnemen. Dit jaar loopt Jessica Vink haar Lio-stage in groep 3 van juf Femke, Joyce Wijn loopt stage in groep 7 van meest Jori. Hieronder stellen zij zich aan u voor.

 

Inline image

Hoi allemaal!

Ik ben Jessica Vink, 23 jaar en ik woon in Buren. Ik studeer aan de pabo op de Fontys in Den-Bosch. Sommigen zullen mij al kennen, omdat ik twee jaar geleden hier stage heb gelopen in groep 3 bij juf Astrid en juf Madelijn en in groep 8 bij juf Rita en juf Claire. Dit jaar is mijn laatste jaar en loop ik het hele jaar stage bij juf Femke in groep 4. Ik heb er ook dit jaar weer ontzettend veel zin in!

Jessica

 

 

 

 Inline image

 

 

Beste ouders, verzorgers,

 

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Joyce Weijn en ik ben 22 jaar oud. Voor sommigen ben ik een nieuw gezicht en voor anderen weer niet. Dit komt omdat ik al stage heb gelopen op de Franciscusschool in het jaar 2015-2016. Ik heb toen stage gelopen in groep 3 en groep 8. Dit jaar studeer ik af in groep 7 in de klas van Jori van Korven.

Voor de opleiding pabo heb ik de opleiding onderwijsassistent met succes behaald. Ik heb veel ervaring opgedaan in mijn stagejaren en door verschillende klassen die ik les heb mogen geven.

Ik ben blij dat ik weer welkom ben op de Franciscusschool en dat ik hier mag afstuderen.

Als u nog vragen heeft kunt u mij altijd aanspreken.

 

Ik kijk erg uit naar dit schooljaar!

Groeten, Joyce Weijn

 

Over twee weken stellen de overige stagiaires zich in de nieuwsbrief aan u voor.

En verder...

JGZ

De werkwijze van de afdeling Jeugdgezondheidszorg, afgekort JGZ, van de GGD is gewijzigd.

Het contactmoment waarbij kinderen van 7/8 jaar werden gemeten en gewogen in het kader van gezond gewicht vervalt. Op basis van huidig onderzoek is geconcludeerd dat dit contactmoment in de huidige vorm onvoldoende meerwaarde heeft. Uiteraard blijft het JGZ aandacht besteden aan gezond gewicht tijdens andere contactmomenten en op andere manieren. We weten inmiddels dat een aanpak met meerdere partijen binnen een gemeente effectiever is en volgen hierin de landelijke ontwikkelingen. Het gezondheidsonderzoek voor kinderen van 5/6 jaar en 10/11 jaar blijft bestaan. Is er een vraag over opvoeding, groei en/of ontwikkeling? Is er behoefte aan advies, een afspraak of meer informatie? De afdeling JGZ is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur: (088) 144 71 11 of via jeugdgezondheidszorg@ggdgelderlandzuid.nl.

 

Sjors Sportief

Deze week heeft uw kind het Sjorsboekje mee naar huis gekregen. Het staat vol leuke kennismakingsactiviteiten van diverse (sport)aanbieders uit de gemeente. Uw kind mag onbeperkt deelnemen aan verschillende activiteiten. Vaak gratis en zonder direct lid te hoeven worden. Zie de bijlage voor de nieuwsbrief van Sjors Sportief.

 

Stichting Orizon

Ook dit jaar organiseert Stichting Orizon weer activiteiten voor kinderen. De komende maanden zijn er diverse activiteiten zoals struinen langs de Waal, knutselen en technineklessen. Ook verzorgt Orizon weerbaarheidstrainingen en huiswerkbegeleiding. Voor meer informatie en aanmelden; www.stichtingorizon.nl Zie bijlage de nieuwsbrief 1 van Orizon.

 

Cursus positief opvoeden volgens de principes van Triple P

Buurtzorg Jong verzorgd dit najaar een cursus "positief opvoeden" voor ouders van tieners van 11 tot 16 jaar. In de bijlage meer informatie.

 

 

Quote van de week

Afbeeldingsresultaat voor onderwijs slogans