Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 1 2018 - 2019
Belangrijke data

Maandag 20 augustus 2018: eerste schooldag

Maandag 3 t/m vrijdag 7 september 2018: deze week oudergesprekken groep 3 t/m 8

Dinsdag 4 september 2018: 9 - 10 uur: info-bijeenkomst nieuwe ouders, kennismaking en rondleiding

Dinsdag 4 september 2018: 20 uur ouderraad vergadering

 

Welkomstwoord

Beste ouders/verzorgers,

 

Wij hopen dat jullie samen met je gezin hebben genoten van een ontspannen vakantie. Namens ons complete team heten we iedereen van harte welkom in het nieuwe schooljaar!

Een speciaal welkom aan onze nieuwe leerlingen, we wensen jullie een fijne schooltijd toe op onze school.

Ook heten we aantal nieuwe leerkrachten van harte welkom die komend schooljaar ons team versterken: Wendy van Hintum groep 1/2 W, Buck den Bol groep 5B, Emmely Keser groep 3E, Rianne van Beurden groep 4 RR/K. Zij zullen zich in de komende nieuwsbrief zelf voorstellen!

 

Afgelopen week heeft ons team de school weer startklaar gemaakt. Alle leerlingen zijn overgedragen aan hun nieuwe leerkrachten.

Ook hebben we onze collega's Stiena Duijzer en Cees van Deursen in het zonnetje gezet. Zij zijn deze maand precies 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Van harte gefeliciteerd! 

stiena cees

Algemeen nieuws

Verkeerssituatie Aakstraat:

De verkeerssituatie rondom school vraagt de komende weken extra aandacht van ons allen!  De Aakstraat is ter hoogte van de school, vanwege werkzaamheden, volledig afgesloten.

De verkeerscommissie van school doet dan ook een beroep op ouders om te voet of per fiets hun kind(eren) naar school te brengen om zoveel mogelijk autoverkeer te mijden rondom school.
Het onderbouwplein is via beide poorten aan de Aakstraat nog steeds bereikbaar, het trottoir is echter vervangen door een strook rijplaten. De fietsparkeerstrook is daardoor ook tijdelijk verdwenen.

Graag fietsen tegen het hek parkeren zodat de doorgang onbelemmerd is voor de voetgangers en iedereen veilig op het schoolplein kan komen. We hebben vijf ingangen op school, om de Aakstraat te ontlasten gedurende de werkzaamheden kunnen vanzelfsprekend de andere ingangen aan de Klipperstraat en Parlevinkerspleintje ook gebruikt worden!

Uitwijken naar de Klipperstraat of de Gisbert Schairtweg met de auto kan, maar let wel: parkeren op het trottoir is verboden en zorgt eveneens voor een onveilige situatie voor kinderen en ouders die te voet naar school komen. Dank voor jullie medewerking!

 

Schoolgids en jaarkalender:

Alle oudste kinderen uit een gezin ontvangen op de eerste schooldag één papieren jaarkalender / schoolgids die in een nieuw jasje is gestoken. Een speciaal woordje van dank zijn wij verschuldigd aan Kim van Lith voor haar creativiteit en enthousiaste inzet ten aanzien van de vormgeving en aan Sam Steen voor het maken van de foto's! Als ouders meer exemplaren wensen dan kunnen zij zowel de schoolgids als de jaarplanner downloaden dan wel inzien via de website www.franciscusschoolzaltbommel.nl  en via SchouderCom links (op de homepagina van onze SchouderCom pagina in de rechterkolom)

 

Jaarkalender:

De jaarkalender is ook toegevoegd aan de kalenderfunctie van SchouderCom.

Ouders kunnen de jaarkalender raadplegen via de computer of hun mobiel door op het tabblad van "kalender" te klikken.

Een andere mogelijkheid is om de ingevulde kalender toe te voegen aan de eigen outlook, Iphone of Google agenda op de computer of mobiel.

Klik hiervoor op "mijn gegevens" (rechts bovenaan pagina) => agenda instellingen en volg vervolgens de instructies.

 

De jaarkalender is met grote zorgvuldigheid ingevuld maar we kunnen niet alles voorzien.

Als er aanvullingen of wijzigingen zijn dan zullen we deze via de nieuwsbrief met jullie delen.

 

Verlof vanwege religieuze verplichtingen zoals offerfeest of suikerfeest:

In tegenstelling tot eerdere werkwijzen kan volstaan worden met het tijdig versturen van een SchouderCombericht aan de directie waarin de datum, reden van het religieuze verlof, de naam van uw kind(eren) en de klas waarin ze zitten wordt vermeld.

 

Verlofformulier

Er is een nieuw verlof formulier gemaakt dat zowel via de website www.franciscusschoolzaltbommel.nl als via SchouderCom "links" te downloaden is. Het formulier kan digitaal ingevuld worden.

Het formulier vervolgens versturen naar Mirjam Dierick via:

- SchouderCom directiemailbox

- directie@franciscusschoolzaltbommel.nl

- óf een geprinte versie inleveren bij de leerkracht of congiërge.

 

Ziekmelding of bezoek (tand) arts:

Is uw kind ziek of even afwezig van school om een (tand)arts/orthodontist te bezoeken dan kan volstaan worden met het invullen van een afwezigheidsmelding via SchouderCom of via een bericht aan de leerkracht. We verzoeken ouders deze afspraken indien mogelijk ná schooltijd te plannen.

 

Oudergesprekken groep 3 t/m 8:

Dit schooljaar is de volgorde van de oudergesprekken en algemene ouderavond omgedraaid. In de derde week van het schooljaar worden ouders uitgenodigd voor een oudergesprek om kennis te maken met de leerkracht. Ouders ontvangen via SchouderCom een vragenlijst ter voorbereiding van het gesprek. Via de leerkracht ontvangen jullie hierover meer informatie.

 

Klassenouders gezocht:

Dit schooljaar willen we gaan werken met twee klassenouders per klas die allerlei hand- en spandiensten kunnen verrichten voor de leerkracht. De klassenouders kunnen ouders regelen die bijvoorbeeld bij activiteiten mee willen helpen, een juffendag organiseren, boeken ophalen in de bibliotheek, activiteiten mee helpen voorbereiden etcetera. Wil je meer betrokken zijn bij de klas van je kind en vind je het leuk om de leerkracht te helpen? Meld je dan aan bij de leerkracht van je kind. Zijn er meer aanmeldingen dan wordt er geloot of halfjaarlijks gewisseld.

 

Toestemming foto's:

Door de nieuwe pricacywetgeving dienen we ieder schooljaar opnieuw toestemming te vragen voor het plaatsen van foto's via diverse communicatiekanalen op onze school. In een apart SchouderCom bericht ontvangen ouders het toestemmingsformulier digitaal met het verzoek deze opnieuw in te vullen. Komende week wordt dit bericht verstuurd.

 

LIO stagiaires:

Als opleidingsschool van de pabo in Den Bosch bieden wij ieder jaar een aantal stagiaires de mogelijkheid om hun afsluitende stage en afstudeeronderzoek te doen. Dit jaar zullen Jessica Vink en Joyce Weijn als 4e jaars student het hele jaar stage lopen op onze school. Na de kerst zullen ze ook een aantal weken zelfstandig de klas begeleiden. In de volgende nieuwsbrief zullen zij zich voorstellen.

Jessica Vink zal stage lopen in groep 3F en Joyce Weijn in groep 7 J.  Beide studenten starten volgende week met hun stage.

Quôte van de week

Afbeeldingsresultaat voor start nieuwe schooljaar