Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 28
Belangrijke data

Maandag 20 augustus 2018 eerste schooldag

 

 

Algemeen nieuws

Afsluiting schooljaar

We hebben een fijn jaar achter de rug, hard gewerkt, veel geleerd, veel plezier gehad, veel leuke momenten met elkaar beleefd!

Ons team heeft het met plezier gedaan!

Afgelopen week genoten we van een fantastisch optreden van de groepen 8! De dag erna zijn ze onder massale belangstelling van de andere groepen en hun ouders "uit de school gegooid" op weg naar een volgende stap in hun schoolloopbaan. We wensen hen alle goeds en veel succes toe!

Vrijdagochtend hebben de groep 1 t/m 7 leerlingen de hulpouders in het zonnetje gezet. Er is gedanst, gezongen en gepresenteerd! Alle hulpouders die, in welke vorm dan ook, mee hebben geholpen afgelopen schooljaar; MR ouder, ouderraad, luizenpluis, in de klas, bij uitstapjes, bij leesactiviteiten, bij allerlei acitviteiten etc.: DANK JULLIE WEL!

Samen maken we zo de school een beetje leuker!

 

Volgend schooljaar willen we gaan werken met twee klassenouders per klas die voor de leerkracht hand- en spandiensten kan verrichten. We komen hier in de eerste nieuwsbrief van het schooljaar op terug!

 

Het team van de Franciscusschool wenst alle leerlingen, hun ouders/verzorgers en overige gezinsleden een hele gezellige en fijne vakantie toe!

We zien jullie graag terug op maandag 20 augustus a.s.!

 

 

Afbeeldingsresultaat voor onderwijs en vakantie

Nieuws van Kanteel Kinderopvang

Kanteel Kinderopvang verzorgt als partner in de Brede School de Uitkijk:

  • Vroeg- en Voorschool aanbod in de vorm van een peuterarrangement
  • Voorschoolse opvang
  • Tussen schoolse opvang
  • Buitenschoolse opvang
  • Vakantie- en sluitingsdagen opvang

Graag informeren wij u hier over onze mogelijkheden:

 

Peuterarrangement (PA) Hummeloord:

Vanaf 20 augustus 2018 is PA Hummeloord geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30-12.00 uur.

  • Wij bieden arrangementen aan in combinatiedagen van maandag- in combinatie met de woensdag- en dinsdag- in combinatie met de donderdagochtend.
  • Heeft uw kind een VVE-indicatie dan kunt een kosteloos dagdeel van 3.5 uur aanvragen op vrijdagochtend bij onze afdeling Relatiebeheer.(zie onderstaande contactgegevens)

Voor Schoolse Opvang:

  • Wij bieden voorschoolse opvang aan voor leerlingen van de Franciscusschool op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 07.30-08.30 uur. De voorschoolse opvang vindt plaats in de BSO ruimte.
  • Voor de voorschoolse opvang, die ook incidenteel kan worden afgenomen, staat een apart tarief.
  • Ontbijt vindt thuis plaats.

Tussen schoolse opvang:

  • Wij bieden tussen schoolse opvang van 12.00 tot 12.45 uur. Hierbij zijn naast pedagogisch medewerkers ook vrijwilligers aanwezig.
  • Betalingen gaan via automatische incasso, maandelijks, naar gelang het aantal keren dat uw kind overblijft.
  • Het tarief voor tussen schoolse opvang is €3,00 per keer.

Buitenschoolse opvang:

  • Tijdens de schoolweken zijn wij geopend op maandag, dinsdag en donderdag aansluitend aan de schooltijden tot 18.30 uur.

Vakantieopvang en BSO op woensdag en vrijdag:

  • BSO de Uitkijk is niet geopend op woensdagen en vrijdagen en tijdens vakanties. Wenst u vakantie opvang of opvang op woensdagen/vrijdagen dan kunt u gebruik maken van de nabij gelegen opvang op BSO Waluwe Kids aan de Prins Clausstraat 2C, Zaltbommel. De openingstijden in vakanties zijn van 7.30-18.30 uur. Op woensdag en vrijdag is de BSO geopend aansluitend aan schooltijd tot 18.30 uur. Uw kind(eren) worden opgehaald door de pedagogisch medewerker.

Schoolsluitingsdagen(sds):

  • Tijdens SDS/Roostervrije dagen op school kunnen de kinderen de hele dag opgevangen worden. Voor de SDS opvang geldt een apart tarief. U dient op het formulier incidentele opvangaanvraag uw handtekening te zetten, dit voorkomt misverstanden.

Bij SDS dagen (studievrije dagen van school) zijn wij geopend bij een minimale inschrijving van 4 kinderen. Tenzij u een SDS pakket afneemt, dan bent u gegarandeerd van opvang op BSO de Uitkijk of op de locatie BSO Waluwekids.

 

Contact:

Voor meer informatie over ons aanbod  kunt u kijken op https://www.kanteel.nl/locaties/brede-school-de-uitkijk/  Op www.kanteel.nl vindt u meer informatie over  Kanteel Kinderopvang, de tarieven en een handige rekentool waardoor  u in een mum van tijd uitrekent wat uw netto kosten zijn. Direct inschrijven  is ook mogelijk.
 

 

Quote van de Week

 

Betekenisvol leren: Verwachten dat een kind vooral uit een boek leert is hetzelfde als in een reisgids bladeren en zeggen dat je op vakantie bent.