Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 27
Belangrijke data

Dinsdag 3 juli 2018: Afscheidsavond en musical groepen 8

Woensdag 4 juli 2018: uitzwaaien groepen 8 om 12.00 uur

Donderdag 5 juli 2018: doorschuiven, alle kinderen in de nieuwe klas met leerkracht van 08.45 - 09.30 uur

Vrijdag 6 juli 2018: laatste schooldag groep 1 t/m 7

Vrijdag 6 juli 2018 om 12.30 uur: zomervakantie tot en met zondag 18 augustus 2018

Algemeen nieuws

Nieuwe berichtgeving verkeerssituatie Aakstraat

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is vanaf volgende week de Aakstraat volledig afgesloten voor auto's. Wel kan men parkeren op het tijdelijke stuk menggranulaat direct achter de woningen aan de Oranjestraat. Via het braakliggende terrein kan er naar de Aakstraat gelopen worden. Als de school weer begint is de Aakstraat vanaf de Vergtweg nagenoeg dichtgestraat en kan men daar weer parkeren conform de situatie zoals die nu is.

 

Zomerleesrace:

De leerlingen uit de groepen 3 - 4 - 5 kunnen meedoen met de zomerleesrace. Hoe werkt dat: Gedurende de zomervakantieweken is het de bedoeling dat de kinderen 3 boeken lezen. Meer mag natuurlijk ook! Voor elk gelezen boek kun je een stempel krijgen bij bibliotheek Rivierenland. Heb je drie boeken en dus drie stempels dan krijg je aan het einde van de race-periode een diploma en maak je kans op een coole prijs! De leerlingen krijgen een zomerleesrace-boekje mee via school. In de eerste week na de zomervakantie kan het gestempelde boekje ingeleverd worden bij de juf of meester en ontvang je het Zomerleesrace diploma! Alle ingeleverde en gesempelde boekjes dingen mee voor de prijs.

 

Schoolgids en jaarkalender:

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe schoolgids gecombineerd met de jaarplanner schooljaar 2018 - 2019. Op de eerste schooldag ontvangen alle oudste kinderen uit een gezin een gedrukt exemplaar mee naar huis. De jaarplanner wordt vóór het nieuwe schooljaar ingevoerd in de kalenderfunctie van SchouderCom.

Ook zal de schoolgids digitaal beschikbaar komen via SchouderCom links.

 

Nieuw logo:

Na vele jaren waarin het huidige logo dienst heeft gedaan is het tijd voor een nieuw logo dat past bij deze tijd én bij ons onderwijs en onze school. De leerlingen van groep 6 - 7 - 8, de MR en OR ouders en het volledige team hebben in meerderheid voor één specifiek ontwerp gekozen. Nu dit ontwerp is gefinetuned gaan we het logo doorvoeren in een huisstijl. In het nieuwe schooljaar zullen we ons nieuwe logo onthullen!

 

Bedankochtend hulpouders:

Groep 3 t/m 7:

Vrijdag 6 juli van 9 - 10 uur bedanken we de hulpouders van de groepen 3 t/m 7, Andere ouders zijn ook welkom op het bovenbouwplein.  Mocht het onverhoopt regenen dan wordt de activiteit verplaatst naar de gymzaal. In dat geval zijn alleen de hulpouders welkom omdat de ruimte beperkt is.

 

Groep 1 en 2:

Vrijdag 6 juli van 11.45 - 12.15 uur worden de hulpouders van de kleuterklassen bedankt. Alle ouders zijn welkom om te kijken. Als het regent wijken we uit naar de gymzaal.

 

Nieuws van de MR

Ook de MR heeft een turbulent schooljaar afgesloten: Onder leiding van de nieuwe directeur zijn vele beleidsplannen aangepast en aangevuld.

De nieuwe kalender die alle kinderen in september gaan krijgen is een mooie samenvatting en illustratie van Mirjam haar frisse start.

De privacy wetgeving is op tijd geïmplementeerd en ook de (sociale) veiligheid in en om school heeft veel aandacht gekregen.

Daarnaast is er hard gewerkt aan het plan om het samen met Stichting Leerkracht elke dag nog een beetje beter te gaan doen. Hierover zijn jullie al veelvuldig geinformeerd.

Zoals jullie in de laatste nieuwsbrieven hebben kunnen lezen is er op het personele vlak veel gebeurd, met veel nieuwe leerkrachten als gevolg en gelukkig blijft de financiële situatie van de school gezond.

De klassenindelingen zijn dit jaar lekker vroeg gecommuniceerd en als MR hebben we er nog nooit zo weinig vragen en klachten over gekregen. Dat is een dik compliment aan het hele team! 

Kortom: Er is hard gewerkt aan het versterken van het fundament en als MR oudergeleding zijn we erg blij met de plannen voor komend jaar.

 

We wensen jullie allemaal een hele fijne zomer!

Hartelijke groeten,

Vera, Femke, Willemien, Aukjan en Eefke

 

Nieuws van de Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang volgend schooljaar:

  • Als u nu TSO afneemt voor uw kind en dit kan volgend schooljaar hetzelfde blijven dan hoeft u NIETS te doen. De TSO loopt dan automatisch door. 
  • Wilt u dagen wijzigen of opzeggen dan kunt u hiervoor mailen naar onderstaand adres met hierbij de ingangsdatum van de wijziging en de klas van uw kind(eren). Voor structurele opvang hanteren we een opzegtermijn van een maand. 
  • De kinderen van groep 8 worden door mij gezamenlijk afgemeld. U hoeft dus niet op te zeggen als uw kind naar de middelbare school gaat. 

Voor volgend schooljaar kunnen we nog vrijwilligers gebruiken op maandag, dinsdag en donderdag. Dus weet u iemand, of kunt u zelf een dag meewerken. Ik hoor het graag! U kunt altijd vrijblijvend een keer komen meekijken tijdens de pauze om te kijken of het iets voor u is.  Als vrijwilliger ontvangt u een vrijwilligersvergoeding van 10 euro per keer en uw (klein)kinderen blijven gratis over op de dag dat u mee werkt. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Monique Kennis

TSO coördinator Franciscusschool

Telefoonnummer: 06 33319018

Email: mkennis@kanteel.nl