Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 25
Belangrijke data

Dinsdag 12 juni 2018: Jan van Zeijltoernooi voor de groepen 8

Woensdag 20 juni 2018: ouderraad vergadering

Maandag 25 juni 2018: 2e rapport en adviesgesprekken groep 7

Dinsdag 3 juli 2018: Afscheidsavond groepen 8

Woensdag 4 juli 2018: Uitzwaaien groepen 8

Donderdag 5 juli 2018: doorschuiven, alle kinderen in nieuwe klas met leerkracht 

Vrijdag 6 juli 2018: laatste schooldag groep 1 t/m 7

Vrijdag 6 juli 2018 om 12.30 uur: zomervakantie tot en met zondag 18 augustus 2018

Algemeen nieuws

Verkeersouders

Naar aanleiding van de oproepen in de nieuwsbrieven hebben zich twee nieuwe verkeersouders aangemeld.

Dit zijn Frank van Zonsbeek (vader van Imke 4RE en Jesse 1,2YT) en Maarten Merks (vader van Boas 6C en Pepijn 3F).

Wij zijn erg blij met deze nieuwe verkeersouders!

U kunt hen bereiken via Schoudercom t.a.v. de verkeersouders. U kunt ze natuurlijk ook even aanspreken op het schoolplein.


De samenstelling van de werkgroep verkeer ziet er als volgt uit:

  • Frank van Zonsbeek (vader van Imke 4RE en Jesse 1,2YT)
  • Maarten Merks (vader van Boas 6C en Pepijn 3F)
  • Dick Mulder (vader van Teije 5LL en Elin 3AM)
  • Jordi van Veelen (vader van Lucas 4 SK)

Als het gaat om onderwijsinhoudelijke zaken dan sluit Marije Dors (leerkracht groep 7 HM) aan. Als het de verkeersveiligheid rondom school betreft dan sluit een MT lid aan.


Voorleesvrijwilliger gezocht:

Voor een voorleesproject wordt een voorleesvrijwlliger gezocht die kinderen uit een syrisch gezin in de Nederlandse taal kan voorlezen. Het gaat om het voorlezen van (prenten)boeken. Vind je het leuk om voor te lezen, meld je dan aan via een SchouderCombericht aan bij Souad Lahlali. Zij neemt dan contact op voor het maken van een afspraak.


Loopfiets:

Siham Ouaali is op zoek naar een rood loopfietsjes dat afgelopen week op het onderbouw speelplein is achtergelaten. Heeft iemand het gevonden of weet waar het loopfietsje is dan graag afgeven bij juf Marlies of juf Marjolein.

Groepsoverzicht schooljaar 2018-2019

De groepsindeling is bekend voor volgend schooljaar. Onderstaand  een overzicht van de klassen en leerkrachten met hun werkdagen. In een later stadium zullen we het complete overzicht delen waarin ook de overige leerkrachten en onderwijsassistenten en de specialisten met hun werkdagen opgenomen zijn. Een aantal leerkrachten zullen om verschillende redenen volgend schooljaar niet meer werkzaam zijn voor onze school. We nemen afscheid van Larissa Cazemier (5L) en Maartje Hildebrand (5L). Maartje zal niet meer in dienst zijn van onze stichting maar wil wel nog betrokken blijven bij onze school via de invalpool. Thea van Grinsven en Brig Swinkels gaan een begeleidingstraject in voor passend werk. Van onderwijsassistenten Annet Verstegen en Manouk van Loon nemen we ook afscheid, zij zijn op tijdelijke basis ingezet bij de kleutergroepen. Veel succes bij jullie nieuwe uitdagingen en alle goeds!

 

De nieuwe leerkrachten Emmely Keser, Buck Den Bol en Wendy van Hintum zullen zich binnenkort aan u voorstellen.

Op donderdag 5 juli zullen alle klassen met hun juf of meester kennismaken tijdens het "doorschuiven".

 

Inline image


* Loes van Buuren zal tot en met 17 september 2018 gedurende het bevallingsverlof vervangen worden door Jorno van Gelder op wo en do. Ivon van Heusden zal die 4 weken niet op ma - di - wo werken maar op ma - di - vr. 

** Rianne van Ringelestijn zal met zwangerschapsverlof gaan tot kerst 2018 en wordt op de ma en vr vervangen door Jorno van Gelder.

*** De samenstelling van de groepen 3: leerlingen van groep 2 uit de vier kleutergroepen, worden zorgvuldig samengesteld door de kleuterjuffen en Stiena Duijzer, onderbouwcoördinator. Ouders ontvangen via Stiena een SchouderCom bericht over de groepssamenstelling. Dit kunnen zij binnen 2 weken verwachten.

En verder:

Race-kids:

In de bijlage een flyer voor de activiteiten van Race Kids, waarbij ten alle tijden het plezier en de veiligheid voorop staat.

Voor een beleving van onze activiteiten kijk dan het filmpje op onze website: www.race-kids.nl.

De eerstvolgende gelegenheid dat Race-Kids in Hedel rijdt is aanstaande zaterdag, 9 juni, bij Vos Truckparts, Binnenkamp 1, Hedel.

 

Kinderuniversiteit:

Elk schooljaar organiseert de Kinderuniversiteit een aantal colleges voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Deze gratis kindercolleges op de campus van Tilburg University laten nieuwsgierige en leergierige kinderen kennis maken met wetenschap. De hoogleraren zijn inspirerende docenten die alles over het collegeonderwerp af weten. Jaarlijks bezoeken honderden kinderen deze colleges die zeer enthousiast worden ontvangen door zowel de kinderen, hun ouders/begeleiders, de scholen en natuurlijk door de hoogleraren.

Het laatste college van dit schooljaar staat gepland op woensdagmiddag 13 juni. Professor milieu-economie Reyer Gerlagh neemt de kinderen dan mee naar zijn onderzoeksgebied over klimaat(veranderingen). Hij heeft veel artikelen geschreven over klimaat en economie, duurzaamheid, natuurlijke hulpbronnen en milieubeleid. De titel van het college is: ‘Lekker warm?’. Het belooft (weer) een heel leerzaam en leuk college te worden! Natuurlijk zijn ouders/begeleiders ook van harte welkom.

 

Meer informatie over de Kinderuniversiteit en aanmelden voor het kindercollege: www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit

 

Spreuk van de week

Afbeeldingsresultaat voor onderwijsspreuk