Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 24
Belangrijke data

 

Maandag 28 mei t/m vrijdag 1 juni 2018: schoolkamp groepen 8 naar Texel

Woensdag 30 mei 2018: stakingsdag primair onderwijs, alle leerlingen zijn vrij

Donderdag 31 mei 2018: koffieuurtje bij de directie

Dinsdag 12 juni 2018: Jan van Zeyltoernooi groep 8

Woensdag 20 juni 2018: vergadering ouderraad

Algemeen nieuws

Ontruimingsoefening:

Afgelopen dinsdag hebben we samen met de tussenschoolse opvang van Kanteel een ontruimingsoefening gehouden op school. Normaliter gaan de leerkrachten met de kinderen ontruimen maar deze keer waren de overblijfvrijwilligers aan de beurt. Ook deze keer waren alle aanwezigen snel buiten op de verzamelplekken. Zoals iedere ontruimingsoefening volgt er een evaluatie van de ontruiming.

 

Formatie schooljaar 2018 - 2019:

Op school wordt hard gewerkt aan de formatie van volgend schooljaar. We gaan uit van 16 groepen, 4 kleutergroepen en steeds twee groepen per leerjaar 3 t/m 8.

Onze school krijgt komend schooljaar extra geld om de werkdruk te verlichten. Het team heeft gezamenlijk de invulling van dit bedrag bepaald. Gedeeltelijk wordt dit geld besteed aan meer handen in de klas. In de groepen 7 en 8 zal gedurende drie ochtenden een extra leerkracht ingezet worden. Ook worden de onderwijsassistentie uren fors uitgebreid voor de overige groepen. Eind juni zal de formatie van volgend schooljaar bekend gemaakt worden.

 

Hitteprotocol:

Op verzoek van de MR is er een hitteprotocol gemaakt. Afgelopen week heeft de MR instemming verleend. Dit protocol is een leidraad voor ons team bij aanhoudend warm weer. Het hitteprotocol treedt in werking bij temperaturen boven de 28 graden Celcius.

Zo zijn er afspraken gemaakt voor maatregelen zowel binnen als buiten de school. Verder is er aandacht voor voldoende drinkmomenten. Ouders wordt gevraagd op warme zomerdagen de kinderen een hervulbaar flesje - bidon of dopper mee naar school te geven zodat regelmatig de dorst gelest kan worden met kraanwater. De leerkrachten zien toe op een regelmatige drinkpauze. Ook wordt aan ouders gevraagd hun kind voor schooltijd goed in te smeren of zonnebrandcrème mee te geven. Het hitteprotocol zal op SchouderCom voor alle ouders beschikbaar komen.

  

Stakingsdag 30 mei 2018:

In verband met de regionale stakingsdag voor basisscholen in de regio Gelderland en Overijssel én de stakingsbereidheid van onze medewerkers is onze school woensdag gesloten.

In een eerder bericht heeft u de brief van ons bestuur ontvangen die deze staking volledig steunt. De brief is ook na te lezen bij de nieuwsberichten.

 

Koffie met de directie:
Donderdag 31 mei van 8.30 - 9.30 uur
 is er weer een koffie-uurtje met de directie. Wilt u informeel uw tips en tops delen met de directie dan bent u van harte welkom in de teamkamer om onder het genot van een kop koffie/thee uw ideeën te delen met de directie.

 

Stichting Leerkracht:

Volgend schooljaar gaat ons team werken met de LeerKRACHT aanpak van Stichting Leerkracht. Onder begeleiding van een expertcoach gaat ons team werken volgens een specifieke aanpak waarbij "elke dag een beetje beter" de norm is. Zo kan de school duurzaam beter worden en het onderwijs aan onze leerlingen versterken. Dit wordt gedaan vanuit vier kernwaarden:

- voor de leerling

- vertrouwen in de kracht van leraren 

- elke dag samen een beetje beter

- duurzame verandering

 

Het komend schooljaar gaat het team onder begeleiding van een expertcoach en onze eigen opgeleide schoolcoaches de vier LeerKRACHT instrumenten leren toepassen in de praktijk.

De volgende vier instrumenten zijn de basis van de leerKRACHT-aanpak:

- Bordsessies: effectieve korte werksessies mbv een whitebord

- Gezamenlijke lesontwerpen: vertaling van de doelen van het bord naar de dagelijkse praktijk

- Lesbezoek en feedback geven: of de effecten op de leerlingen behaald worden

- Stem van de leerling, mbv verschillende werkvormen geven leerlingen feeback en doen suggesties voor verbeteringen

 

 

Afbeeldingsresultaat voor leerkracht

We zullen de komende maanden er veel meer over vertellen. Meer informatie over deze aanpak is te vinden op de website: https://stichting-leerkracht.nl/ 

 

Verkeersouders

Naar aanleiding van onze oproepen in de nieuwsbrieven hebben zich twee nieuwe verkeersouders aangemeld.

Dit zijn Frank van Zonsbeek (vader van Imke 4RE en Jesse 1,2YT) en Maarten Merks (vader van Boas 6C en Pepijn 3F).

Wij zijn erg blij met deze nieuwe verkeersouders!

U kunt hen bereiken via Schoudercom t.a.v. de verkeersouders. U kunt ze natuurlijk ook even aanspreken op het schoolplein.

Nieuws bovenbouw groep 6 - 7 - 8

Schoolkamp Texel:

De twee groepen 8 gaan volgende week maandag tot en met vrijdag op schoolkamp op Texel. Een bijzondere ervaring op een bijzonder eiland. Maandagochtend worden de kinderen uitgezwaaid. We wensen alle leerlingen en leerkrachten heel veel plezier en een gezellig samenzijn op Texel!

En verder......

Voorleesvrijwilliger gezocht:

Voor een voorleesproject wordt een voorlees vrijwilliger gezocht in de thuissituatie van een Syrisch gezin met jonge kinderen. Het gaat om het voorlezen van Nederlandse (prenten)boeken. Vind je het leuk om voor te lezen? Stuur dan een bericht via SchouderCom aan Souad Lahlali. Zij neemt dan contact op voor het verdere kennismaking en afstemming.

 

Nieuwsbrief Sport & Spel:

In de bijlage het activiteitenoverzicht van Sport en Spel.

Spreuk van de week

uit onderzoek is gebleken dat onderzoeken veel leuker is dan antwoorden vinden