Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 23
Belangrijke data

Maandag 21 mei 2018: 2e Pinksterdag, alle leerlingen zijn vrij

Dinsdag 22 mei t/m vrijdag 25 mei 2018: Avond4daagse

Maandag 28 mei t/m vrijdag 1 juni 2018: schoolkamp groepen 8 naar Texel

Woensdag 30 mei 2018: stakingsdag primair onderwijs, alle leerlingen zijn vrij

Donderdag 31 mei 2018: koffieuurtje bij de directie

Woensdag 20 juni 2018: vergadering ouderraad

Algemeen nieuws

Oproep werkgroep schoolplein:

Graag doen we nog een oproep aan ouders die het leuk vinden om mee te denken in de "werkgroep schoolplein". Zijn er leuke ideeën om de speelpleinen te verfraaien en herstraten en het liefst te vergroenen? Mee-denkers zijn welkom, mee-doeners zijn welkom, sponsoren in materiaal en diensten zijn welkom! Laat het ons weten via een SchouderCom bericht aan de werkgroep schoolplein!

 

Namens de werkgroep schoolplein: Floortje van Soest (moeder Iyaaz groep 1/2L), Stephanie Boer (moeder Ruben groep 1/2 I/T), Marja Brolsma (onderwijsassistent) en Mirjam Dierick (directeur)

 

Koffie met de directie:
Donderdag 31 mei van 8.30 - 9.30 uur is er weer een koffie-uurtje met de directie. Wilt u informeel uw tips en tops delen met de directie dan bent u van harte welkom in de teamkamer om onder het genot van een kop koffie/thee uw ideeën te delen met de directie. 

Afspraak met de directie:

Dit schooljaar wordt er niet gewerkt met een spreekuur. We denken na over de mogelijkheden voor volgend schooljaar om zo werkbaar tijd en ruimte in de agenda in te blokken voor gesprekken met ouders. Willen ouders in gesprek met Mirjam Dierick stuur dan een SchouderCom bericht, dan maken we een afspraak dat passend is in beider agenda's. 

 

Aanvragen bijzonder verlof en vakantie buiten de schoolvakanties:

Helaas leveren aanvragen voor bijzonder verlof of vakanties buiten de schoolvakanties veel discussies op omdat er een eigen interpretatie aan gegeven wordt.

 

Onderstaand een korte samenvatting van de regels:

- Alle aanvragen voor verlof dienen schriftelijk gedaan te worden.

- Formulieren zijn te verkrijgen bij de congiërge of te downloaden via de website www.franciscusschoolzaltbommel.nl.

- SchouderCom mag ook gebruikt worden door een bericht te sturen aan Mirjam Dierick (directeur) met dezelfde informatie en bijlage als de papierenversie.

- Aanvragen voor bijzonder verlof dienen altijd schriftelijk gedaan te worden voorzien van (uitnodigings)kaart.

- Vakantie buiten de schoolvakantie is niet toegestaan in de eerste twee schoolweken.

- Vakantie buiten de schoolvakantie zijn alleen toegestaan als ouders niet in de gelegenheid zijn gedurende twee weken in de schoolvakanties vakantie te nemen. 

- Vakantie buiten de schoolvakantie zijn niet bedoeld om roostertechnische problemen van de werkgever(s) op te lossen, ook al worden er werkgeversverklaringen meegestuurd door de werkgever.

 

De leerplichtwet geeft de volgende toelichting hierop:

“Het feit dat ouders simpelweg geen vrij kunnen krijgen van hun werkgever(s) is in het kader van de Leerplichtwet geen reden voor extra verlof, zelfs niet als hiervoor een verklaring van de werkgever wordt verstrekt. Als ouder(s) geen vrij van hun werk kunnen krijgen gedurende de schoolvakanties dienen zij hierover met hun werkgever te onderhandelen. Het probleem kan echter niet op school en/of leerplicht worden afgewenteld.”

 

Meer informatie over de leerplicht is te vinden via de volgende link: https://www.regiorivierenland.nl/wat-is-contractgestuurde-dienstverlening/wat-doet-regio-rivierenland-op-het-gebied-van-leerplicht/veelgestelde-vragen-over-de-leerplichtwet

 

Schoolkamp voor groep 8:

Traditiegetrouw gaan de groepen 8 als afsluiting van hun basisschoolloopbaan op kamp. Onze school heeft al jaren een schoolkamp op Texel. Van maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni zullen de groepen 8 onder begeleiding van een aantal leerkrachten en stagiaires het eiland gaan verkennen. Een educatief maar ook ontspannende activiteiten zijn verdeeld over de week op dit bijzondere Waddeneiland. We wensen alle groep 8 leerlingen en hun begeleiders ontzettend veel plezier en gezelligheid toe tijdens deze week!

 

Afbeeldingsresultaat voor texel

Nieuws bovenbouw groep 6 - 7 - 8

Praktisch verkeersexamen:

Inline image

Beide groepen 7 hebben afgelopen week hun praktisch verkeersexamen succesvol afgelegd!

Weer een stap op weg naar de middelbare school. Proficiat allemaal!

Nieuws van de ouderraad

Avond4daagse:

Dinsdag 22 mei start de avond4daagse. De ouderraad organiseert deze en heeft dit jaar een intensieve voorbereiding getroffen. We rekenen op een gezellig en sportief festijn!

De ouderraad heeft een blog gepost met de informatieboekjes voor de 5km lopers en de 10 km lopers.

Veel wandelplezier allemaal!

 

Inline image

En verder:

Koorschool

Inline image 

 

 

 

Spreuk van de week

Afbeeldingsresultaat voor loesje spreuken onderwijs