Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 20
Belangrijke data
Maandag 17 - dinsdag 18 -  woensdag 19 april:  Cito eindtoets groep 8

Vrijdag 20 april:

Koningsspelen
Vrijdag 20 april 12.30 uur t/m zondag 6 mei: Meivakantie, alle leerlingen zijn vrij
Woensdag 9 mei: Praktisch verkeersexamen groep 7
Woensdag 9 mei: Middag: teamscholing Engels Vroeg Vreemde taal Onderwijs
Donderdag 10 en vrijdag 11 mei: Hemelvaartsdag en vrije vrijdag
Zondag 13 mei: Moederdag
Woensdag 30 mei: Mogelijke stakingsdag, info volgt
Voorwoord van de directie

Vandaag, 13 april, wordt er in de provincies Brabant en Limburg gestaakt. Het estafettestokje wordt overgedragen aan de basisscholen in de provincies Gelderland en Overijssel. Wij informeren jullie hierover in deze nieuwsbrief.

 

Deze week kreeg het onderwijs weer uitgebreid aandacht van de media. De Onderwijsinspectie bracht een onderzoek uit naar de "staat van het onderwijs". 
De algehele conclusie is dat gemiddeld genomen het onderwijs in Nederland het goed doet maar op de lange termijn steeds ietsje minder. Enige nuancering is ook op zijn plaats. We worden vergeleken met landen die beter scoren op leerprestaties zoals een aantal Aziatische landen. Kinderen gaan daar 16 uur per dag naar school! Nederland scoort erg hoog als het erom gaat dat kinderen zich gelukkig voelen en met veel plezier naar school gaan!

 

Volgende week vindt de halfjaarlijkse kledinginzameling weer plaats. Het Leger des Heils zorgt ervoor dat de ingeleverde kleding op een goede plek terecht komen.

 

Verder wil ik nogmaals een oproep doen aan ouders om zich beschikbaar te stellen als je het leuk vindt om mee te denken in een werkgroepje om het schoolplein te verfraaien. Dit kan op velerlei manieren: door concreet mee te denken en ideeën uit te werken, sponsors te vinden maar ook materialen of werkuren beschikbaar te stellen. We horen graag van ouders!

 

Tot slot nog even aandacht voor de Koningsspelen die vrijdagochtend 20 april gehouden worden. We kunnen nog hulpouders gebruiken die een groep kinderen van leerjaren 3 t/m 5 willen begeleiden tijdens dit festijn! Ben je vrijdagochtend beschikbaar laat het dan even weten bij juf Madelijn en meester Jori via een SchouderCom bericht!


We wensen alle kinderen, leerkrachten en hulpouders hele fijne Koningsspelen toe! 

Inline image

 

 

 

Staking 30 mei 2018 aangekondigd

De vakbonden hebben in het kader van een estafette staking medewerkers van basisscholen in de provincie Gelderland en Overijssel opgeroepen hun werk neer te leggen op woensdag 30 mei 2018.

De stakingsestafettes hebben al plaatsgevonden in andere provincies in de maanden februari, maart en april.

 

De vakbonden, gesteund door de PO Raad vinden de extra middelen die het ministerie beschikbaar stelt voor verhoging van salarissen, werkdrukvermindering én de bekostiging van het primair onderwijs te weinig. Na stakingen in oktober en december afgelopen jaar is nu gekozen voor de vorm van estafettestakingen. 

Ons schoolbestuur steunt de staking en zal ook deze keer de medewerkers niet korten op hun salaris, ook als het ministerie het bestuur kort op de personele bekostiging.

 

Momenteel inventariseren wij de stakingsbereidheid bij onze medewerkers. Zodra hier duidelijkheid over is zullen wij u informeren over de gevolgen voor de openstelling van de school. 

 

Verkeersexamen

De groepen 7 hebben het schriftelijk verkeersexamen afgerond. Direct na de meivakantie op woensdag 9 mei vindt het praktische verkeersexamen plaats. De route is uitgezet dus ouders kunnen de route nu al gaan oefenen met hun kind. Succes allemaal!

Inline image

Reshare kledinginzameling

Dinsdag 17 april 2018 is er weer een inzamelingsactie van bruikbare kleding t.b.v. het Leger Des Heils. Zij zorgen ervoor dat de kleding op een goede plek terecht komen.

 

Wat wordt er wel ingezameld:

• kleding

• huishoudelijk textiel (handdoeken, theedoeken, etc.)

• schoenen (per paar gebonden)

• sokken (per paar)

• accessoires (hoeden, riemen, tassen, etc.)

• zachte knuffels

 

Wat wordt er niet ingezameld:

• niet draagbare kleding en schoenen

• vloerbedekking, tapijten en snij afval (kleine lappen stof)

• dekbedden, kussens, etc.

• werkkleding en vervuilde kleding

• hard speelgoed

 

Doneer uw textiel in een gesloten zak. Hierdoor beschermt u de kleding tegen vocht en vervuiling. Schoenen per paar gebonden!

De verzamelplek is bij de poort Aakstraat. Er hangt een poster op het hek.

Mobiele experimenteerruimte voor leerlingen groep 7 en 8

Op zaterdag 12 mei staat van 09:00 t/m 16:00 uur de Technobiel van OTIB op het terrein van de GAMMA. Dit is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen van de groepen 7&8 (ongeveer 10 t/m 12 jaar) van techniek kunnen proeven. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe een 3D-printer werkt. Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Naast deze voorbeelden zijn er nog diverse andere technische proefjes te doen. Wij vinden het belangrijk dat de jeugd zich interesseert in techniek en denken dat het leuk is als jullie met groepen langskomen om dit te bekijken. Hierbij nog een link met meer informatie over de Tecnobiel: https://www.otib.nl/voorlichting/basisonderwijs/technobiel/

Bommel Beachvolley

Speciaal voor kinderen: Tweede pinksterdag, 21 mei, op de markt in Zaltbommel

Ook dit jaar komt oud-topvolleybalster Debora Kadijk met haar team ons leren beachvolleyballen! Hoe cool is dat! Na een clinic waarin je de fijne kneepjes leert, ga je deelnemen aan het toernooi waarin je 2 tegen 2 echt gaat beachvolleyballen.

Je kunt je individueel inschrijven via Sjors Sportief of via www.vvphoenix.nl. De inschrijfkosten zijn 3 euro per persoon. Je krijgt hiervoor 3 uur sportieve pret, iets lekkers en een aandenken! Daarbij kunnen alle kinderen de hele dag komen spelen met de JoinVolleybalTour, een pretpark met opblaasbare volleybalattributen. Dus neem je broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mee!