Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 17
Voorwoord van de directie

Deze week stond voor ons team in het teken van scholing rondom sociale veiligheid in de school.

Dat onderwerp sluit naadloos aan bij het protocol grensoverschrijdend gedrag en de gedragscode voor leerlingen  - ouders - leerkrachten. In de recente MR vergadering heeft de MR ingestemd met het protocol grensoverschrijdend gedrag, met de gedragscode was al eerder ingestemd. Beide protocollen zijn onderdeel van het beleidsplan sociale veiligheid.

 

Door het protocol grensoverschrijdend gedag willen we samenhang bevorderen in de aanpak van ongewenst gedrag en eenduidigheid in handelen van leerkrachten bij constatering van grensoverschrijdend gedrag. Ook biedt het duidelijkheid voor leerlingen en ouders. Daarnaast biedt het handvatten om ouders in een vroegtijdig stadium te betrekken bij de gedragsmatige ontwikkeling van hun kind, verantwoordelijkheden te verhelderen en samen te werken met een planmatige aanpak.

In de bijlage treft u beide documenten aan. We zullen beide protocollen ook op SchouderCom plaatsen bij de links.

 

Woensdag 28 maart a.s. staat de school in het teken van de Kids4Kids markt (voorheen voorjaarsmarkt). Dit jaar gaat de opbrengst van de Kids4Kids markt naar leermiddelen en speelmateriaal voor gehandicapte kinderen van het weeshuis Sunsuntila en de Victor Braunschool in Zambia. Ouders, opa's & oma's, buren, vrienden zijn van harte welkom van 11-12.30 uur.

 

Graag wijs ik ouders er nog op dat vrijdag 30 maart en maandag 2 april de kinderen vrij hebben. Het wordt dus een lang Paasweekeinde! 

Namens ons complete team wens ik iedereen een zonnig en gezellig Paasweekeinde toe!

Inline image

Uitnodiging Kids4Kids markt

Graag nodigen wij jullie uit om onze Kids4Kids markt (voorheen voorjaarsmarkt) te bezoeken op: woensdag 28 maart van 11-12.30u.

 

Wij hebben de voorjaarsmarkt in de Kids4Kids markt omgedoopt, omdat we graag de kinderen meer in actie willen laten komen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst van de Kids4Kids markt naar leermiddelen en speelmateriaal voor gehandicapte kinderen van het weeshuis Sunsuntila en de Victor Braunschool in Zambia.

 

Wat staat er op het programma?

Omdat de kinderen meer in actie komen, is het programma gevarieerder dan voorgaande jaren:

- er worden toneel- en dansvoorstellingen gehouden,

'- in de kuil wordt een cabaretvoorstelling gegeven

- je kunt een workshop Engels, een dansworkshop of een knutselworkshop volgen

- en een bezoek brengen aan diverse musea en aan de schoolarts,

- je kunt je ook lekker laten verwennen met een schoonheidsbehandeling

- en groep 7J houdt een rommelmarkt.

- ook worden er weer knutselwerkjes in of bij de klaslokalen verkocht, 

- dit geldt ook voor de peuterspeelzaal. 

De groepen 8 hebben zelf bedrijven opgericht, gespecialiseerd in eten & drinken. Zij staan op het Kids4Kids horecaplein. Verder kun je bij onze huisfotograaf Sam Steen een fotoshoot van je kinderen of gezin laten maken in de Kids4Kids fotostudio.

Tegen een kleine betaling kun je op de Kids4Kids markt deze producten kopen of voorstellingen/workshops volgen. Het zou wel fijn zijn als u klein (gepast) geld meeneemt.  

 

De veiling

De finale van dit spektakel begint om 12u, dan start de Kids4Kids veiling. Wij hebben enorme leuke inzendingen ontvangen voor deze veiling, dank daarvoor! De producten die geveild worden, zijn binnenkort te zien op onze besloten facebookpagina:

https://www.facebook.com/groups/1146535935452741/

 

Mocht je niet in staat zijn om de markt te bezoeken, dan zijn uiteraard ook opa's en oma's, andere familieleden en vrienden van harte welkom. Kinderen uit groep 1 t/m 4 en peuterspeelzaal mogen niet alleen over de markt lopen. Kinderen van groep 5 t/m 8 wel. De Kids4Kids markt duurt tot 12.30u. De kinderen mogen de school niet eerder verlaten in verband met de schooltijden.

 

Inline image

 

Graag tot ziens op de Kids4Kids markt!

 

Teamscholing

Deze week is de scholingsbijeenkomst gehouden voor ons complete team. Het team heeft zich verder verdiept in het programma dat Kiva heet, een sociaal veiligheidsprogramma dat inzet op positieve groepsvorming en de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen stimuleert. Oze school maakt  gebruik van de programma's "Kiva" en "koffer vol sfeer" bij het vormgeven van activiteiten die voor een fijne en veilige school zorgen, immers samen maken we er een fijne school van! Er is een leerteam pedagogisch klimaat, bestaande uit een aantal gespecialiseerde leerkrachten, die gezamenlijk zorgen dat binnen de school er een doorgaande lijn is wat activiteiten betreft op het gebied van sociale veiligheid.

 

Sinds een aantal weken ontvangen ouders via de leerkracht van de klas informatiebrieven over het actuele thema dat in de klas behandeld wordt. Het zou fijn zijn als deze informatie ook thuis aanleiding voor een gesprek is zodat leerlingen - ouders  en school er samen voor zorgen dat iedereen het fijn vindt op onze school.

Data MadScience

Correctie data MadScience bijeenkomsten: Helaas zijn vorige nieuwsbrief niet de juiste cursusdata genoemd.

Hieronder volgt een correct overzicht:

Dag 1: 09-4-2018 
Dag 2: 16-4-2018 
Dag 3: 07-5-2018 
Dag 4: 14-5-2018 
Dag 5: 28-5-2018 
Dag 6: 04-6-2018 

Gymtas gevonden?????

Meeke uit klas 7J is sinds maandag haar gymtas kwijt. Het is een donkergrijze tas met mintgroene koorden en een afbeelding van een huskyhond erop. Een wit label hangt eraan met haar naam in blauwe letters geborduurd. In de tas zitten een paar donkerblauwe Asics gymschoenen, een rood Nike shirt en een zwart kort broekje. Mocht iemand de tas hebben gevonden, zou deze dan afgegeven kunnen worden bij juf Marlies? Meeke is erg gehecht aan haar tas en zou hem graag terug willen.

Hou je mond gezond!

Hou je mond gezond! Met die woorden opende Amber en Nienke, twee studenten van de opleiding HAN Mondzorgkunde hun bezoek. De tweedejaarsstudenten gaven namelijk op maandag 19 maart een boeiende les over mondverzorging aan de kinderen van Groep 3. Juf Madelijn reageerde erg enthousiast: ‘Alle kinderen hingen aan de lippen van de studenten! Bovendien was de test met de tandplakverklikkers hilarisch. Natuurlijk  was het voor de kinderen erg leuk dat ze met een tandenborstel en een tube tandenpasta naar huis gingen!’

De studentes verzorgde deze poetsles in het kader van het onderwijsproject ‘Hou je mond gezond!’, geïnitieerd en ontwikkeld door het Ivoren Kruis, de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid. Doel van het lesproject is het bevorderen van een gezonde mond door het terugdringen van cariës (gaatjes) en tanderosie en het stimuleren van tandartsbezoek.

 

Op de vraag of de tweedejaarsstudenten nog tips hadden voor de u als ouders / verzorgers reageerde de studenten volmondig ja! Hieronder volgen de tips:

  • Gebruik tandpasta met fluoride. Dit kan een ‘kinder-’, ‘junior-’, of een tandpasta voor volwassenen zijn.
  • Stimuleer kinderen zelf hun tanden 2x per dag 2 minuten te poetsen. Poets zelf 1x per dag de tanden na, totdat je kind 10 jaar oud is.
  • Gebruik een (elektrische) tandenborstel met zachte haren en een kleine borstelkop. Druk niet te hard!
  • Poets de puntjes van de nieuwe tanden die doorbreken meteen mee. Het glazuur van net doorgebroken tanden en kiezen is nog niet sterk. Ze zijn dus extra gevoelig voor het krijgen van gaatjes.
  • Geef zelf het goede voorbeeld. Poets je tanden 2x per dag.
  • Tijdens het doorbreken van tanden zijn er gevoelige plekjes in de kindermond. Wees voorzichtig, maar blijf poetsen.
  • Beperk het aantal eet- en drinkmomenten van je kind tot maximaal 7 per dag. Dat is 3x een maaltijd en maximaal 2x per dag een tussendoortje.
  • Geef je kind liever hartige dan zoete dingen.
  • Kies kraanwater in plaats van zoete dranken.

Meer informatie over het onderwijsproject is te vinden op www.houjemondgezond.nl.

Inline image