Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 18
Voorwoord van de directie

Inline image

 

Aan de vooravond van een lang Paasweekeinde blikken we even terug op een fantastisch georganiseerde en geslaagde Kids4Kids dag. Een activiteitendag in het kader van de Vastenactie waarmee onze leerlingen geld inzamelen voor een weeshuis en school in Zambia. Het weeshuis Sunsuntila en de Victor Braun school hebben leermiddelen en speelmaterialen nodig. Voor de lichamelijk gehandicapte kinderen zijn ook speciale spullen nodig, zoals een hometrainer en looprekken. Meer informatie over deze Vastenactie campagne van 2018 is te vinden op de website van de vastenactie.

 

Allereerst een groot compliment aan alle leerlingen en leerkrachten die voor alle activiteiten van deze actie gezorgd hebben! 
Verder wil ik de organisatie bestaande uit Carmen, Carina, Katja, Sam, Mariëlle, Kim en Anders (Ouderraadleden) en Marja en Sanne (team) heel erg bedanken voor de fantastische organisatie en inzet waardoor deze dag met vlag en wimpel geslaagd is.

 

GESLAAGD met hoofdletters want de opbrengst van deze Kids4Kids dag is: €1936,77! smile Dank jullie wel allemaal!

 

Graag wijs ik leerlingen en hun ouders nog op de moglijkheid voor het inschrijven voor de Avond4daagse. Verderop in de nieuwsbrief volgt hierover meer informatie.

 

Ik wens iedereen een heel fijn Paasweekeinde toe! Voor degenen die het gemist hebben: de school is dicht van vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april 2018. 

Avond4daagse

6 april is de sluitingsdatum van de inschrijving van de avondvierdaagse. Na deze datum is het niet meer mogelijk om via school in te schrijven en gezellig met de school mee te lopen. Vult u het formulier, dat u 16 maart via SchouderCom ontvangen heeft, volledig in. Op 16 maart heeft u ook een betaalverzoek gehad. Deze dient u ook uiteraard te voldoen indien uw kind deelneemt.

 

  1. U kunt uw kind inschrijven door naar het bericht te gaan van 16 maart.
  2. Vervolgens gaat u naar het inschrijfformulier onderaan het bericht en activeert u het eerste "bolletje".
  3. Hierna vult u in het veld daarachter in voor de hoeveelste keer uw kind deelneemt.
  4. Indien uw kind een allergie heeft dan kunt u dat iets verder naar beneden invullen in het lege veld onder de vraag "Indien uw kind een allergie heeft kunt u dat hier aangeven". Als er geen allergie is dan hoeft u hier niets in te vullen. Deze allergie vraag is alleen zichtbaar bij de 5KM.
  5. Daarnaast wil ik u erop wijzen dat ook de betaling voldaan moet zijn via Schoudercom anders kan uw kind niet deelnemen! Hiervoor heeft u ook op 16 maart een betaalverzoek via Schoudercom ontvangen.

Indien niet voldaan is aan alle bovenstaande punten zal uw kind niet kunnen deelnemen aan de avondvierdaagse. Dit zouden wij erg jammer vinden! Controleert u dit dus goed en voorkom teleurstellingen!!

Met vriendelijke groet, 

Bert van der Staay

werkgroep avond4daagse 

Schoolfotograaf

Op dinsdag 10 en woensdag 11 april komt Foto Koch individuele- en groepsfoto's maken op onze school. De onderbouw gaat op dinsdag naar de fotograaf en de bovenbouw op woensdag. De broertjes / zusjes foto wordt op maandag middag gemaakt.

Nieuws van de Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad heeft afgelopen vergadering ingestemd met de volgende twee onderwerpen: Het vakantierooster en het Protocol Grensoverschrijdend Gedrag. Over beide onderwerpen zijn jullie in de nieuwsbrief reeds geïnformeerd.

Daarnaast heeft de medezeggenschapsraad ingestemd met de begroting voor 2018. Ondanks het (tijdelijk) teruglopende aantal leerlingen zal er niet bezuinigd worden op personeel. We vinden het ook positief dat de schoolleiding investeert in manieren om de werkdruk te verminderen, bijvoorbeeld door de vergadertijd te verkorten. De school ontvangt hier ook extra geld van de overheid voor. Hoe dat geld precies besteed gaat worden is nog onderwerp van vele gesprekken.

 

Tot slot hebben we gesproken over de verkiezing van nieuwe leden voor de MR. Er is een vacature voor een ouder en een voor een leerkracht. Aanmelden kan via de oproep in Schoudercom.

 

Tijdens de eerstvolgende vergadering op donderdag 17 mei staan o.a. het formatieplan 2018-2019, de jaarrekening 2017, het hitteplan en de privacyregeling op de agenda.

Iedereen is welkom om 19.30 uur om de vergadering bij te wonen als toehoorder - er is koffie met koekjes :).

Sloop panden Aakstraat

Al enkele weken zijn sloopbedrijf Sagro uit Zeeland en diverse andere (nuts) partijen bezig met de voorbereidingen van de sloopwerkzaamheden, zo zijn er verschillende onderzoeken gedaan en is het aanwezige asbest in de panden geïnventariseerd.

Momenteel zijn de onderzoeken en voorbereidende werkzaamheden gedaan. Dit betekent zo snel mogelijk met de daadwerkelijke sloopwerkzaamheden van start gegaan wordt.

Vanaf volgende week wordt het aanwezige asbest gesaneerd, de woningen worden in containment gezet en mannen met witte pakken zullen aan het werk zijn. Dit zal ongeveer 3 à 3,5 week duren.

Dit ziet er indrukwekkend uit, daarom wordt dit ook door een erkend asbestsaneringsbedrijf uitgevoerd conform scherpe regels en richtlijnen vanuit Nederlandse wetgeving.

Er zijn geen extra maatregelen nodig voor onze school. Asbest wordt in containment ontruimd en vervolgens afgesloten afgevoerd. Hier zijn zeer strenge regels voor en dit wordt streng gehandhaafd.

De sloper gaat vanuit de parkeerplaats achter de portiekflats (niet aan de Aakstraat) werken en afvoeren zodat de school, ouders en kinderen hier geen hinder van ondervinden. Als al het aanwezige asbest gesaneerd is worden de gebouwen gesloopt en afgevoerd, dit zal ook enkele weken duren.