Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Uitkijkpost 9 2018 -2019
Belangrijke data

5 december:       Sinterklaas brengt een bezoek aan de Franciscusschool

6 december:       Studiedag, de kinderen zijn vrij

14 december:     nieuwe uitkijkpost

20 december:     Kerstviering in de avond, kinderen 's middags vrij

21 december:     12.30 uur start kerstvakantie

Algemeen nieuws

Vragenlijst tevredenheid afgerond:

Afgelopen weken heeft de school leerlingen, ouders en teamleden gevraagd vragenlijsten in te vullen om zo de mening te peilen. Deze tevredenheidsmetingen voeren we iedere twee jaar uit. De rapportages worden gebruikt om onze successen te vieren maar ook om verbeteracties te benoemen zodat we "iedere dag samen een beetje beter worden".

De gehanteerde vragenlijst is volledig afgestemd op het toezichtkader van de Inspectie van het Onderwijs.

 

Helaas heeft maar 40% van de ouders de vragenlijst ingevuld. Hoe hoger de respons, hoe hoger de betrouwbaarheid.

Ouders vullen deze vragenlijsten in zodat wij in staat zijn om het onderwijs aan hun kind te kunnen verbeteren.

Uiteraard zullen de rapportages besproken worden met het managementteam, het team en de medezeggenschapsraad. Via de nieuwsbrieven zullen we een terugkoppeling gaan geven over de uitslag en de acties die eruit voortvloeien.

 

Een eerste algehele indruk is het gegeven eindcijfer:

Leerlingen geven de school een 8,2.

Ouders geven de school een 7,6.

Het team geeft een 7,9.


We zijn blij met deze mooie "rapport" cijfers. Dat neemt niet weg dat er per beleidsterrein ondanks mooie gemiddelde scores acties wenselijk zijn. We gaan hiermee aan de slag! Dank aan alle deelnemers voor het invullen van de vragenlijsten!

 

Voorleeskampioen:

Voorlezen vinden wij als school erg belangrijk. Door regelmatig verhalen te horen vergroten kinderen hun woordenschat en hun kennis van de wereld. Het prikkelt hun fantasie. Op onze school worden jaarlijks in de groepen 7 en 8 voorleeswedstrijden gehouden. De groepswinnaars van de vier groepen strijden vervolgens om schoolwinnaar te worden. Dit schooljaar waren Lisa uit groep 7YA, Leentje uit groep 7J, Lise uit groep 8B en Fabio uit groep 8RC de groepswinnaars.

Uiteindelijk heeft de jury na lang beraad de schoolwinnaar bekend gemaakt: Leentje. Zij gaat namens onze school meedoen aan de regionale voorleeswedstrijd. Succes Leentje!

voorleeswedstrijd

 

Gezonde tussendoortjes en traktaties:

Graag vragen we aandacht van ouders om gezonde tussendoortjes en gezonde traktaties mee te geven naar school.

De school is geen voorstander van verplichte fruit tussendoortjes. Het is aan ouders om hierin hun keuzes te maken. Er is veel discussie over wat wel en niet als "gezond" aangemerkt kan worden.

Als school zien wij wel een taak weggelegd om ouders te informeren en een beroep te doen op ouders om hier een goed gezond voorbeeld te geven. Het zijn immers ouders die zorgen dat kinderen een tussendoortje meekrijgen naar school, welk drinken hun kind meekrijgt en welke traktatie zij meegeven. Bij het entreegesprek voor plaatsing op onze school ontvangen alle ouders een flyer over dit onderwerp. Verder zullen we jaarlijks via de nieuwsbrief een reminder versturen. Via de schoolgids stimuleren we ouders tot het meegeven van gezonde tussendoortjes en traktaties. In de bijlage de flyer die ouders meekrijgen tijdens het entreegesprek.

 

Voor inspiratie over gezonde tussendoortjes en traktaties kan op de volgende websites gekeken worden:

https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/wat-zijn-gezonde-tussendoortjes-.aspx

https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/kinderen-en-jongeren/wat-zijn-gezonde-tussendoortjes-voor-mijn-kind-.aspx

 

Op tijd naar school

We doen een oproep aan ouders om hun kind op tijd naar school te sturen of op tijd gezamenlijk naar school te gaan. Om 08.20 uur en om 12.50 uur gaat de eerste bel en kan iedereen naar de klas toe. Om 08.30 en 13.00 uur starten we daadwerkelijk met de lessen. Helaas komen dagelijks kinderen te laat in de klas, wat als storend ervaren wordt door leerkrachten en medeleerlingen.

 

Personele zaken:

Deze week hebben we afscheid genomen van Karin van Elst. Karin, bedankt voor de negen jaren dat je betrokken was bij onze school en ons onderwijs! We wensen Karin alle goeds toe en veel succes met haar werk.

Daarnaast heeft Wendy van Hintum, groepsleerkracht groep 1/2 W per 1 januari 2019 een andere baan in haar woonplaats aangenomen. We vinden het ontzettend jammer maar ook Wendy gaat ons verlaten. De ouders van haar groep zijn inmiddels geïnformeerd. De vacature is uitgezet en we volgende week voeren we de sollicitatiegesprekken. 

 

Lancering nieuwe website:

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website voor onze school. Op woensdag 9 januari 2019 zal de website officieel online gaan. Dat gaan we op een feestelijke manier doen. In de volgende nieuwsbrief meer hierover!

 

Stichting Leerkracht:

De afgelopen weken zijn wij enorm druk geweest om ons te scholen in de Leerkracht aanpak. De vier instrumenten; bordsessie, lesbezoek en feedback, gezamenlijk lesontwerp en de stem van de leerling zijn allemaal aan bod gekomen. In bouwdoorbrekende leerteams hebben we ons gericht op het pedagogisch klimaat. Tijdens de studiedag van 6 december gaan we het onder andere hebben over efficiënt werken. Centraal in de leerkracht aanpak staat het effect op de leerling. Het zijn leerlinggerichte doelen met daaraan leraaracties gekoppeld. Het effect op de leerling staat centraal. Wij gaan vol energie verder met deze nieuwe methodiek!

En verder...

Spel&

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief boordevol aanbod van het spel& team. Deze is als bijlage toegevoegd.

 

Cursus positief opvoeden

Buurtzorg Jong verzorgt een gratis cursus "positief opvoeden" voor ouders van kinderen in de leeftijd van 2 tot 11 jaar. Meer informatie? Zie bijlage.

Quote van de week

quote