Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief 6 2018 - 2019
Belangrijke data

Vrijdag 12 oktober 2018 t/m zondag 21 oktober 2018: herfstvakantie.

Maandag 22 oktober 2018: studiedag voor het team, alle leerlingen zijn vrij.

Dinsdag 23 oktober 2018: we verwelkomen alle leerlingen weer op school.

Vrijdag 2 november 2018: nieuwsbrief nummer 7 komt uit.

Voor 1 november 2018: inleveren bonnen kinderboeken bruna bij de leerkracht.

 

Correctie gedrukte kalender:

Goede vrijdag 19 april 2019 is géén vrije dag

Schoolkamp Texel groep 8 is van maandag 15 april t/m vrijdag 19 april 2019.

Nieuws algemeen

 

Correctie gedrukte jaarkalender:

Vrijdag 19 april 2019 is géén vrije dag. Willen jullie dit a.u.b. corrigeren in de gedrukte kalender?

Dat betekent dat de groep 8 leerlingen die week 5 dagen schoolkamp hebben van maandag 15 t/m vrijdag 19 april.

De groepen 1 t/m 7 leerlingen volgen deze week het normale lesrooster van maandag tot en met vrijdag.

De SchouderCom kalender en het overzicht schoolvakanties en vrije dagen is correct weergegeven in SchouderCom en de schoolgids.

 

Oproep spellen:

Annelies van Straten is voor gebruik in de talentgroep op zoek naar spellen. Ze wil hiermee specifieke vaardigheden oefenen. Veel gezelschapsspellen zijn hier zeer bruikbaar voor. Heeft u ongebruikte spellen in de kast liggen en wilt u die beschikbaar stellen aan de school? Stuur dan een bericht naar Annelies van Straten (leerkracht groep 7YA) dan kan zij aangeven of het spel geschikt is.

 

Oproep schaak "leermeester":

Wij zijn op zoek naar een ouder of opa/oma die een klein groepje kinderen de kneepjes van het schaken kan bijbrengen. Heb je kennis van het schaken en vind je het leuk om je passie en kennis van het schaken over te brengen op een klein groepje geïnteresseerde kinderen? Stuur dan een bericht via SchouderCom naar Annelies van Straten, dan neemt zij contact op om een en ander af te stemmen.

 

Adreslijst:

We krijgen van verschillende ouders het verzoek om een adreslijst te verstrekken van de groep van hun kind. In het kader van de privacy mogen we deze niet meer verstrekken. Hiervoor is de SchouderCom app via mobiele telefoon of de computer beschikbaar. Iedere ouder kan zelf instellen of de gegevens door de ouders van alleen de eigen klas of dat alle ouders van school de adres/telefoongegevens in mogen zien.

 

Vragenlijsten:

DIt najaar worden binnen alle Bommelerwijsscholen vragenlijsten afgenomen voor ouders en leerlingen. De uitkomst van deze vragenlijsten zullen gebruikt worden om ons onderwijs en onze organisatie te verbeteren. Ook kunnen we de rapportages gebruiken bij het schrijven van ons nieuwe schoolplan.  
De vragenlijsten voor de ouders worden op 31 oktober verstuurd, ieder gezin ontvangt een vragenlijst en de bedoeling is de lijst in te vullen met de ervaringen van uw oudste kind op onze school.

De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 maken de vragenlijst in de klas. De vragenlijst dient uiterlijk 9 november a.s. ingevuld te worden.

Wij stellen het erg op prijs als ouders in grote getale de vragenlijst invullen! De vragenlijst wordt per email verstuurd.

 

En verder...

Actie schoenmaatje:

 

schoenmaatje

De afgelopen week zijn er al een boel schoenendozen ingeleverd bij de conciërge, mooi om te zien. Het is belangrijk om te letten op de maximale afmetingen die de schoenendoos mag hebben, het zou jammer zijn als een doos uiteindelijk niet kan worden verstuurd. De maximale afmetingen zijn: lengte 36 cm, breedte 19 cm en hoogte 11 cm.

 

Na het vullen en versieren van de doos, gaat er een elastiek omheen. Voor het kind dat de schoenendoos krijgt is de doos zo veel makkelijker te openen en kan hij worden gecontroleerd en eventueel aangevuld bij de verzamelpunten in Nederland.

 

Inleveren

Na de herfstvakantie kan de doos ingeleverd worden bij “de ronde muur” bij de ingang van de Aakstraat. Dit kan tot en met vrijdag 9 november. Laten we ervoor zorgen dat we met z’n allen de gang vullen met zoveel mogelijk versierde dozen!

 

Meer informatie en filmpjes zijn te vinden via https://www.edukans.nl/programma/schoenmaatjes

Quote van de week:

De bronafbeelding bekijken